top of page

Βουβαλίσια μπιφτεκάκια σε κρούστα μπαχαρικών

συνολικός χρόνος

χρόνος μαγειρέματος

Άτομα 

βαθμός δυσκολίας

40 λεπτά

25 λεπτά

2-4

για αρχάριους

Σχετικά με τη συνταγή

Μια συνταγή με άρωμα ανατολής που τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια είναι πρωταγωνιστές με την ξεχωριστή τους γεύση. Η κρούστα μπαχαρικών που τα “αγκαλιάζουν” φτιάχνουν ένα πικάντικο χαρακτήρα για αυτούς που θέλουν κάτι διαφορετικό. Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!

Υλικά :

  • 1 συσκευασία Βουβαλίσια Μπιφτεκάκια Μπόρας (4 μπιφτεκάκια)

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 ασπράδι αβγού

  • 2 κ.σ.ξερός κόλιανδρος (σπόροι)

  • 1κ.σ. ρίγανη

  • 1κ.σ. θυμάρι

  • 1κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 1κ.γ. σουμακ

  • 1κ.γ πράσινο πιπέρι (κόκκοι) 

 

Εκτέλεση :

  1. Προετοιμασία : Ξεπαγώνουμε τα Βουβαλίσια μπιφτεκάκια Μπόρας στη συντήρηση του ψυγείου μας από την προηγούμενη μέρα. Την επόμενη ημέρα τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά περίπου. 

  2. Σε ένα γουδί βάζουμε τους σπόρους από τον κόλιανδρο και το πράσινο πιπέρι και τους θρυμματίζουμε. Βάζουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα χτυπάμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους. 

  3. Χωρίζουμε το κρόκο του αβγού από το ασπράδι και χτυπάμε το ασπράδι με λίγο νερό σε ένα βαθύ πιάτο.

  4. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε τα μπαχαρικά. Απλώνουμε λίγο τα μπιφτεκάκια με τα χέρια μας πατώντας τα ελαφρά και στη συνέχει τα περνάμε και από τις δύο πλευρές από το μίγμα με το ασπράδι και το νερό. ( δεν πρέπει να έχουν πολύ υγρασία γι’αυτό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη).

  5. Στη συνέχεια λαδώνουμε τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια μας και τα πατάμε στα μπαχαρικά που έχουμε στη λαδόκολλα και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπιφτεκάκια.

  6. Προ θερμαίνουμε το  φούρνο μας στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια μας σε ένα ταψάκι που έχουμε στον πάτο του στρώσει μια λαδόκολλα.

  7. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει η κρούστα γυρνώντας τα μπιφτεκάκια σε 5 λεπτά. 

  9. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και φρέσκια σαλάτα… 




βαθμολογήστε την συνταγή
Don’t love itNot greatGoodGreatLove it
Μπόρας Βουβαλίσια Λουκάνικα

μάθε που θα βρείς τα προϊόντα μας...

Τώρα μπορείς να δεις εύκολα και γρήγορα το κοντινότερο κατάστημα με τα μοναδικά βουβαλίσια προϊόντα μας… Πάτησε το κουμπί "μάθε περισσότερα" και γράψε στο πεδίο που θα βρείς τον ταχυδρομικό σου κώδικα ή τη διεύθυνσή σου και απόλαυσε τα μοναδικά μας προϊόντα!!! 

Θα μεταφερθείτε στο blog της εταιρείας μας www.borasvouvalicious.gr

είσαι
επαγγελματίας?

Αν είσαι επαγγελματίας πάτησε το κουμπί και συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις. Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει.

bottom of page