top of page

Βουβαλίσια σουτζουκάκια με σάλτσα ψητής πιπεριάς

συνολικός χρόνος

χρόνος μαγειρέματος

Άτομα 

βαθμός δυσκολίας

2 ώρες

1,5 ώρες

4-6

για αρχάριους

Σχετικά με τη συνταγή

Μια πρωτότυπη συνταγή, παραλλαγή της κλασικής με βουβαλίσια σουτζουκάκια Κερκίνης που θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση τους και μαζί με τη μοναδική σαλτσούλα από πιπεριές θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά :

  • 2 συσκευασίες Βουβαλίσια Σουτζουκάκια Μπόρας (12 σουτζουκάκια)

  • 6 μεγάλες πιπεριές κόκκινες 

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 50γρ. φρέσκο βούτυρο

  • λίγο γάλα

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • θυμάρι, κύμινο, καπνιστή πάπρικα 

  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση :

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις πιπεριές. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια στο γκριλ για άλλα 15 λεπτά γυρνώντας τες από όλες τις πλευρές.

  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας και τα σπόρια. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και κρατάμε μερικά. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο multi προσθέτοντας λίγο θυμάρι και λίγο αλάτι και τις χτυπάμε μέχρι να λιώσουν τελείως.

  3. Ψήνουμε τα Βουβαλίσια σουτζουκάκια στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά από όλες τις πλευρές, όχι όμως να «στεγνώσουν».

  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κομματάκια της ψημένης πιπεριάς που κρατήσαμε. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κύμινο και τη καπνιστή πάπρικα. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει ο πελτές.

  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα από τις λιωμένες ψητές πιπεριές και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

  6. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, αφού πρώτα τα τρυπήσουμε ελαφρά με ένα πιρούνι, το βούτυρο και το γάλα. Βράζουμε με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά γυρνώντας τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα.

  7. Πριν σερβίρουμε ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες τηγανιτές.




βαθμολογήστε την συνταγή
Don’t love itNot greatGoodGreatLove it
Μπόρας Βουβαλίσια Λουκάνικα

μάθε που θα βρείς τα προϊόντα μας...

Τώρα μπορείς να δεις εύκολα και γρήγορα το κοντινότερο κατάστημα με τα μοναδικά βουβαλίσια προϊόντα μας… Πάτησε το κουμπί "μάθε περισσότερα" και γράψε στο πεδίο που θα βρείς τον ταχυδρομικό σου κώδικα ή τη διεύθυνσή σου και απόλαυσε τα μοναδικά μας προϊόντα!!! 

Θα μεταφερθείτε στο blog της εταιρείας μας www.borasvouvalicious.gr

είσαι
επαγγελματίας?

Αν είσαι επαγγελματίας πάτησε το κουμπί και συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις. Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει.

bottom of page