top of page

Βουβαλίσιος καβουρμάς σε γεμιστές πιπεριές με ανθότυρο

συνολικός χρόνος

χρόνος μαγειρέματος

Άτομα 

βαθμός δυσκολίας

45 λεπτά

20 λεπτά

2-4

για αρχάριους

Σχετικά με τη συνταγή

Φτιάξαμε μια συνταγή με το μοναδικό Βουβαλίσιο Καβουρμά Κερκίνης που ξεχωρίζει για τη γεύση του και την ποιότητά του… Μέσα στις πιπεριές μαζί με ανθότυρο, γραβιέρα και λαχανικά δημιουργούν ένα τέλειο συνδυασμό και μας χαρίζουν ένα μοναδικό μεζέ. Φυσικά… ΜΠΟΡΑΣ!!!

Υλικά :

  • 1 συσκευασία  Βουβαλίσιο καβουρμά Κερκίνης – ΜΠΟΡΑ

  • 1 αβγό φρέσκο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 

  • 100 γρ. ανθότυρο

  • 100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα 

  • Βασιλικό φρέσκο

  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση :

  1. Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος ( πάνω από το κοτσάνι ) και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια και τα “νεύρα” με ένα μαχαίρι. Τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε με το άνοιγμα προς τα κάτω για 5 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στο grill. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 

  2. Σε ένα τηγάνι προθερμασμένο ρίχνουμε μαζί το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές ( τα καπάκια που αφαιρέσαμε από τις πιπεριές ) ψιλοκομμένες σε μικρά κυβάκια και σκεπάζουμε για να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε το Βουβαλίσιο καβουρμά Μπόρας αφού τον θρυμματίσουμε καλά με τα χέρια μας. Σοτάρουμε για λίγο και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.  

  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μίγμα με το Βουβαλίσιο καβουρμά και προσθέτουμε το αβγό, το ανθότυρο σε μικρά κομματάκια, την τριμμένη γραβιέρα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι μοιράζοντας το μίγμα ομοιόμορφά. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά περίπου.

  4. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό.  








βαθμολογήστε την συνταγή
Don’t love itNot greatGoodGreatLove it
Μπόρας Βουβαλίσια Λουκάνικα

μάθε που θα βρείς τα προϊόντα μας...

Τώρα μπορείς να δεις εύκολα και γρήγορα το κοντινότερο κατάστημα με τα μοναδικά βουβαλίσια προϊόντα μας… Πάτησε το κουμπί "μάθε περισσότερα" και γράψε στο πεδίο που θα βρείς τον ταχυδρομικό σου κώδικα ή τη διεύθυνσή σου και απόλαυσε τα μοναδικά μας προϊόντα!!! 

Θα μεταφερθείτε στο blog της εταιρείας μας www.borasvouvalicious.gr

είσαι
επαγγελματίας?

Αν είσαι επαγγελματίας πάτησε το κουμπί και συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις. Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει.

bottom of page