top of page

Βουβαλίσιο κρέας κοκκινιστό με ρύζι

συνολικός χρόνος

χρόνος μαγειρέματος

Άτομα 

βαθμός δυσκολίας

2 ώρες

1,5 ώρα

4

μέτρια εμπειρία

Σχετικά με τη συνταγή

Φτιάξαμε μια αγαπημένη συνταγή με ελληνικό Βουβαλίσιο κρέας που απογείωσε το κατά τα άλλα συνηθισμένο κοκκινιστό. Ένα φαγάκι με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνη με λίγες θερμίδες…

Υλικά :

  • 750 γρ. Βουβαλίσιο κρέας ελιά ή κιλότο.

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

  • 1 ώριμη ψιλοκομμένη ντομάτα, 1 κ.σ. πελτές. 

  • 1 καρότο. 

  • 2 πιπερίες πράσινες κέρατο.

  • 1 σκελίδα σκόρδο. 

  • λευκό κρασί. 

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.

  • θυμάρι, πάπρικα, 2 φύλα δάφνης.

  • αλάτι και πιπέρι.

  • ζάχαρη (για τη σάλτσα).

  • ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι. 

  • 1κσ Βουβαλίσιο βούτυρο.

Εκτέλεση :

Εκτέλεση: 

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές, την ντομάτα, το καρότο και τα σκόρδα μας. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και προσθέτουμε το Βουβαλίσιο κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια μαζί με 2 φύλα δάφνης.

  2. Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και αφού το σοτάρουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές.

  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το Βουβαλίσιο κρέας που έχουμε πριν στραγγίσει καλά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να σοταριστεί από όλες τις πλευρές.


Εκτέλεση για το βουβαλίσιο κρέας κοκκινιστό: 

  1. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το θυμάρι και τη ζάχαρη.

  2. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε με μια κουτάλα τα 2/3  ζωμό από το βουβαλίσιο κρέας ( το οποίο κρατήσαμε ζεστό ), τον υπόλοιπο ζωμό θα τον χρησιμοποιήσουμε για το ρύζι μας.

  3. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 ώρα περίπου (ίσως και λίγο περισσότερο) και στη διάρκεια προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

  4. Σβήνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί και να δέσει, για να έχουμε το τέλειο κοκκινιστό με ρύζι.


Εκτέλεση για το Ρύζι: 

  1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι προσθέτουμε μια κουταλιά βουβαλίσιο βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε μιάμιση κούπα ρύζι για πιλάφι.

  2. Σοτάρουμε το ρύζι με το βούτυρο μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και 2 κούπες ζωμό από το βουβαλίσιο κρέας.

  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανοίγουμε το καπάκι και χωρίς να ανακατεύουμε.

  4. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για να μη χάσει την υγρασία του. 

 

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε το βουβαλίσιο κρέας κοκκινιστό  μαζί με το ρύζι και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρέσκο θυμάρι. 




βαθμολογήστε την συνταγή
Don’t love itNot greatGoodGreatLove it
Μπόρας Βουβαλίσια Λουκάνικα

μάθε που θα βρείς τα προϊόντα μας...

Τώρα μπορείς να δεις εύκολα και γρήγορα το κοντινότερο κατάστημα με τα μοναδικά βουβαλίσια προϊόντα μας… Πάτησε το κουμπί "μάθε περισσότερα" και γράψε στο πεδίο που θα βρείς τον ταχυδρομικό σου κώδικα ή τη διεύθυνσή σου και απόλαυσε τα μοναδικά μας προϊόντα!!! 

Θα μεταφερθείτε στο blog της εταιρείας μας www.borasvouvalicious.gr

είσαι
επαγγελματίας?

Αν είσαι επαγγελματίας πάτησε το κουμπί και συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις. Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει.

bottom of page