top of page

Βουβαλίσιο Σαλαμάκι σε πατάτες Hasselback

συνολικός χρόνος

χρόνος μαγειρέματος

Άτομα 

βαθμός δυσκολίας

45 λεπτά

25 λεπτά

6

μέτρια εμπειρία

Σχετικά με τη συνταγή

Μια συνταγή που εμείς φτιάξαμε με Βουβαλίσιο Σαλαμάκι και που μας έρχεται από τη μακρινή Στοκχόλμη όπου πρωτοεμφανίστηκε η συνταγή στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Hasselbacken από όπου πήρε και το όνομά της. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα σας γίνει συνήθεια!!! ειδικά στους μικρούς μας φίλους…Φυσικά…ΜΠΟΡΑΣ!!!

Υλικά :

  • 1 συσκευασία Βουβαλίσιο Σαλαμάκι Κερκίνης – Μπόρας

  • 6 μεγάλες πατάτες

  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό

  • 2 κ.σ. σπορέλαιο

  • 250 γρ. Τριμμένη mozzarella

  • 2 κ.σ. Κέτσαπ

  • Φρέσκο δενδρολίβανο

  • Φρέσκος βασιλικός

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες πολύ καλά για να φύγει το χώμα χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. Τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ( όχι με δοντάκια ) τις χαράζουμε κάθετα με απόσταση περίπου 4-5 χιλιοστά αλλά όχι μέχρι κάτω. Τις αλείβουμε με το σπορέλαιο και τις αλλατοπιπερώνουμε καλά. 

  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε και το δενδρολίβανο και σοτάρουμε ελαφρώς. Αφαιρούμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείβουμε καλά τις πατάτες έτσι ώστε το βούτυρο να πάει και μέσα στις εγκοπές. 

  4. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Κόβουμε το βουβαλίσιο σαλαμάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε ανά μία εγκοπή σε κάθε πατάτα. Στις υπόλοιπες εγκοπές βάζουμε τριμμένη mozzarella.

  5. Αλείβουμε τις πατάτες στο πάνω μέρος με ένα πινέλο τη κέτσαπ και πασπαλίζουμε με το βασιλικό ψιλοκομμένο και την υπόλοιπη mozzarella.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι οι πατάτες να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.

  7. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.



βαθμολογήστε την συνταγή
Don’t love itNot greatGoodGreatLove it
Μπόρας Βουβαλίσια Λουκάνικα

μάθε που θα βρείς τα προϊόντα μας...

Τώρα μπορείς να δεις εύκολα και γρήγορα το κοντινότερο κατάστημα με τα μοναδικά βουβαλίσια προϊόντα μας… Πάτησε το κουμπί "μάθε περισσότερα" και γράψε στο πεδίο που θα βρείς τον ταχυδρομικό σου κώδικα ή τη διεύθυνσή σου και απόλαυσε τα μοναδικά μας προϊόντα!!! 

Θα μεταφερθείτε στο blog της εταιρείας μας www.borasvouvalicious.gr

είσαι
επαγγελματίας?

Αν είσαι επαγγελματίας πάτησε το κουμπί και συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις. Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει.

bottom of page